activitati iarna

5 activități distractive pentru părinți și copii în sezonul rece

Iarna poate fi un anotimp cu adevărat magic, dacă știm să ne bucurăm de el, iar copiii nu trebuie feriți de bucuriile ei.

O mulțime de părinți sunt reticenți când vine vorba despre activitățile în aer liber în timpul iernii, de frica virozelor și a gripei, însă realitatea este că atât nouă, adulților, cât și prichindeilor noștri le face bine mișcarea afară. Iată câteva idei de activități distractive pentru toată familia și de care merită din plin să te bucuri iarna:

  1. Rememorează alături de cel mic bucuria cea mai mare a iernii

Copiii noștri au în prezent o mulțime de jocuri de tot felul, însă pentru noi, părinții, marea bucurie a iernii era săniușul, desigur! Alege una dintre aceste saniute pentru copii și bucurați-vă de iarnă în familie. Săniușul e distractiv indiferent de vârstă și s-ar putea să redescoperi și tu cât de frumos este să te joci alături de copii, în zăpadă. În plus, mișcarea în aer liber va face bine întregii familii.  

  1. Faceți un om de zăpadă

În curte sau în grădina din fața blocului, un om de zăpadă este mereu o prezență fermecătoare în preajma sărbătorilor. Îmbrăcați-vă bine, nu uitați de mănuși și accesorii pentru omul de zăpadă și distrați-vă construindu-l. O idee grozavă este să îi invitați și pe vecini și să aveți parte de o după-amiază de iarnă perfectă, alături de prieteni și copii, încheiată cu niște dulciuri făcute în casă și un film precum „Singur acasă”. Nu sună rău, nu-i așa?

  1. Patinajul, distracție pentru toată familia

În majoritatea orașelor se amenajează un patinoar în aer liber, iar timpul în care ne putem bucura de această activitate este relativ scurt, așa că este o idee care merită cu siguranță luată în considerare. Este și o activitate care va pune în mișcare fiecare mușchi din corp, iar în pauze vă puteți delecta cu ciocolată caldă și vin fiert cu scorțișoară și portocale.

  1. Un weekend la munte, pe pârtie

Un weekend la munte cu schiuri sau snowboard este în mod cert o alegere perfectă pentru vacanța de iarnă. Copiii se vor distra pe pârtie și ar putea învăța încă de mici un sport de iarnă. În plus, peisajele sunt superbe, iar iarna este perioada propice pentru o escapadă la munte.

Câteva zile petrecute la munte sunt și o ocazie perfectă pentru părinți să se deconecteze de la stresul cotidian, astfel încât la întoarcere să aibă bateriile încărcate, nu crezi?

  1. Vizitați un târg de Crăciun

În aproape toate orașele se organizează câte un târg de Crăciun, cu turtă dulce, ciocolată caldă, căsuțe și, desigur, reședința lui Moș Crăciun. Prichindelul tău îi poate spune moșului ce-și dorește și poate sta de vorbă cu bătrânelul simpatic ce îi aduce cadourile. În unele târguri sunt amplasate și carusele, care îi vor încânta cu siguranță pe toți copiii. La aceste târguri e și o atmosferă de sărbătoare, care va da un farmec aparte vacanței de iarnă.

Nu trebuie să eviți ieșitul din casă în timpul iernii, de frica răcelilor. Chiar și bebelușii pot ieși afară în sezonul rece, iar pediatrii chiar îi sfătuiesc pe părinți să-și scoată copiii afară chiar și la temperaturi scăzute, deoarece aerul curat, de iarnă, le va face tare bine copiilor de toate vârstele, cât și nouă, adulților.

 

Sursa foto: ShutterstockLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *