utilizari markere

5 lucruri uimitoare pe care le poți face cu markerele

Folosite pentru a evidenția pasaje în textele scrise, ca semne la lecțiile importante ori pentru a face conturul pieselor într-un atelier de lucru, markerele permanente au devenit produse indispensabile în industria modernă.

De la utilizarea lor în mod tradițional, aceste instrumente de scris s-au transformat ușor pentru a îndeplini astăzi nevoile designerilor din întreaga lume. În funcție de model, markerele sunt ideale pentru a realiza chiar și cele mai mici detalii, devenind instrumentele potrivite pentru arhitecți, ilustratori, pictori, designeri de produs sau diferiți artiști.

Se pot folosi pe aproape orice tip de suprafață, de la hârtie sau carton până la sticlă, ceramică, plastic, metal, beton ori materiale textile. Gama bogată de culori și trăsăturile funcționale importante i-au făcut pe mulți să găsească diferite întrebuințări acestor produse. Iată ce lucruri inedite poți face cu markerele.

Lucrări de artă

Aceste instrumente sunt excelente pentru a crea o gamă variată de stiluri, atât în arta grafică, cât și pentru schițe. Deoarece se usucă uniform și se amestecă frumos, markerele pot fi folosite pentru a realiza diferite lucrări de artă, mai ales grafică funcțională sau artistică. Aspectul revoluționar pe care îl oferă planșelor permite combinații de text, ilustrații și culoare.

Așadar, poți folosi un marker de aici dacă îți dorești să dai viață unor personaje din desene animate, dacă ai o pasiune pentru industria manga, dacă vrei să realizezi capodopere în cărțile de colorat, ilustrații, caricaturi sau portrete. Markerele pe bază de alcool (Copic) sunt ideale pentru a realiza tonuri realiste de piele ori păr, forme 3D, umbre, evidențieri și imagini cât mai aproape de realitate.

Instrumentele au vârfuri diferite, de exemplu cu unul lat se pot trasa linii groase, subțiri sau se pot adăuga puncte într-o lucrare de artă grafică. Vârful de tip pensulă, în schimb, poate fi utilizat pentru a umple cu culoare o parte din lucrare ori să se adauge detaliile fine.

Desene pe materialele textile

Poți deveni propriul tău designer vestimentar și să îți creezi adevărate opere de artă pe articolele de îmbrăcăminte. Cu ajutorul unor markere permanente colorate (speciale pentru materiale textile) poți readuce în prim plan tricourile vechi, cămășile simple sau perechile de  pantaloni care nu te mai atrag așa de mult. Cu puțină inspirație poți să realizezi piese unicat, oferind prospețime și originalitate garderobei tale.

Fețele de masă, cele de pernă, perdelele sau șorțurile de bucătărie sunt și ele lucruri care pot primi o nouă înfățișare. Bumbacul și mătasea sunt ideale pentru desenele cu markere, dar asta nu înseamnă că nu pot fi utilizate și alte materiale textile. Mai mult, dacă ai puțină îndemânare și creativitate, poți transforma asta într-o mică afacere.

Decorațiuni pe veselă

În mod sigur cu toții avem acasă cești de cafea sau pentru ceai, farfurii ori boluri simple pe care le-am achiziționat pentru utilitatea lor. Dacă le-ai folosit deja prea mult în varianta simplă și a venit momentul să îți înfrumusețezi bucătăria, trebuie să știi că produsele din ceramică sunt perfecte ca bază pentru diverse modele. Le poți crea un nou aspect desenând pe ele flori, buline, copaci, inimioare sau orice altceva îți dorești.

Dacă ai imaginație, poți crea chiar niște farfurii decorative pe care să le așezi în raftul deschis din bucătărie. În plus, folosind un marker pentru sticlă, poți scrie numele fiecărei persoane din casă pe propria sa cană.

Colorarea ramelor foto

Ai o mulțime de fotografii cu cei dragi și te gândești cum să le personalizezi pentru a le expune în locuința ta? Folosește-te de markerele colorate pentru a crea desene inedite pe fiecare ramă foto. Ai putea încerca să alegi câte o ilustrație care să i se potrivească persoanei din fotografie.

De pildă, dacă copilului tău îi plac florile, decorează ramele tuturor tablourilor în care apare acesta cu diferite flori, bineînțeles în culorile sale preferate. Cu aceste rame deosebite îți vei înfrumuseța foarte ușor întreaga casă.

Picturi pe încălțăminte

Imprimeurile cu diferite desene au devenit o obișnuință pentru cei care își doresc să aibă să aibă chiar și încălțămintea personalizată. De altfel, există o mulțime de firme care colorează pe comandă pantofii, în funcție de ceea ce solicită clienții. Ei bine, și tu îți poți transforma adidașii, tenișii sau pantofii de vară folosind markere permanente.

Dacă nu te pricepi prea bine la desen, utilizează câteva ștampile haioase pe care să le colorezi cu markerul și să le aplici pe pantofi. Această tehnică este perfectă, mai ales dacă vorbim de încălțămintea copiilor sau de o pereche preferată a ta pe care nu o mai poți purta din cauza unei mici pete. Un desen deosebit va acoperi orice imperfecțiune, așa că te poți bucura în continuare de accesoriile tale.

Îngrijite în mod corespunzător, anumite obiecte pot dura chiar și o viață. Schimbă-le aspectul sau îmbunătățește-le culoarea folosind markere permanente adecvate materialului din care acestea sunt făcute. Cu puțină îndemânare, instrumentele potrivite și multă creativitate poți face orice lucru să pară mai frumos.  

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pxhereLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *