Ciuperci umplute cu mămăliguță și sos pesto

Foto: Mihai Nicolae - Birda România
Foto: Mihai Nicolae – Birda România

Ingrediente
500 g ciuperci mari
100 g parmezan
250 g roșii cherry
150 ml sos pesto
2 ardei capia
120 g mălai grișat
2 linguri ulei
3 linguri unt sau ulei de măsline
sare
piper

Preparare
1. Speli bine ciupercile, apoi le îndepărtezi piciorușele și le toci mărunt. Presari cu sare pălăriile ciupercilor și le așezi cu gura în jos, să se scurgă pe un grătar.
2. Fierbi 600 ml apă, iar când clocotește, pui 1 lingură de ulei, un praf de piper și ½ linguriță de sare. Presari mălaiul și fierbi mămăliga la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute, amestecând la început energic, ca să nu se formeze cocoloașe, apoi din când în când. Când mălaiul s-a umflat, iei vasul de pe foc și adaugi parmezanul ras și ciupercile tocate.
3. În fiecare fiecare pălărie de ciupercă așezi ½ roșie cherry, puțină mămăligă, rondele de ardei capia și deasupra sosul pesto.
4. Așezi ciupercile astfel pregătite într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu uleiul rămas. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute.
Fierbinți, le scoți pe farfurii, pui deasupra fiecăreia câte ½ linguriță de unt sau ulei de măsline și, dacă dorești, câte puțin sos pesto pentru mai multă aromă.

Ioana Preda, București

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *