Friptură cu pesto de pătrunjel

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
500 ml supă concentrată de carne
125 ml vin alb
600 g file de porc
4 linguri oțet
12 cartofi noi
1 linguriță chimen
1 foaie de dafin piper
2 legături pătrunjel verde
2 căței usturoi
40 g parmezan ras
20 g semințe de pin măcinate
150 ml ulei de măsline
50 g roșii
50 g ceapă roșie
1 linguriță zahăr

Preparare
1. Se dă în clocot supa cu vinul și oțetul. Se adaugă carnea și se fierbe la foc mic 10-12 min. Se scoate.
2. Se spală cartofii, se fierb în apă cu sare, chimen și dafin, se scurg și se țin puțin sub jetul de apă rece. 3. Se prepară pesto: se pasează la blender pătrunjelul cu usturoiul, parmezanul și semințele de pin; se adaugă uleiul. Se taie un căpăcel fiecărui cartof. Se scobesc puțin cartofii și se zdrobește miezul cu capăcelele. Se înglobează amestecul pesto și se umplu cartofii.
4. Se taie fileul felii, se toarnă o marinată din cubulețe de roșii, ceapa tocată, ulei, zahăr și piper și se servește alături de cartofi.
Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *