Participă la concurs în Cărticica Nr. 8/2016, cu tema Fructe și legume din vară până la anul

Apare pe 4 august 2016!
E vremea de aur a legumelor și fructelor! S-au încărcat cu soare
și bunătate și abia așteaptă să ne viziteze în bucate. Trimite-ne
rețetele celor mai izbutite lucruri pe care le-ai făcut cu fructele
și legumele verii și fotografii să ne lase gura apă, pentru
următoarele secțiuni:
1) EXTAZUL LEGUMELOR – cele mai bune preparate
cu legume în rolul principal (în rolul secundar pot apărea
carne, ouă, brânză sau… alte legume – este alegerea ta!)
2) EXTAZUL FRUCTELOR – cele mai bune deserturi
cu fructe în rolul principal
3) CONSERVE – dulci, sărate, acrișoare, dulci-acrișoare…
La fiecare dintre aceste secțiuni punem la bătaie câte:
1 medalie de aur x 300 lei
1 medalie de argint x 200 lei
3 medalii de bronz x 100 lei
4) Îți plac florile, de le-ai pune și-n farfurie? Prepară
lucruri frumoase și aromate, dulci și/sau sărate, în care rolul
determinant aparține florilor comestibile și trimite-le pentru
secțiunea EXTRA-EXTAZUL FLORILOR. Poți
câștiga unul dintre cele 3 premii de popularitate x 200 lei.
5) Care e formula ta secretă de răcorire? Trimite-o pentru
secțiunea EXTRA-RĂCORITOARE – vei aduce alinare
cititorilor însetați la drum de caniculă și poți câștiga unul
dintre cele 3 premii de popularitate x 100 lei.
6) Așteptăm de la tine invitații, impresii de călătorie și rețete
locale, rețete raw-vegan, relatări expresive despre felul cum
ai slăbit. Cele mai bune materiale publicate vor primi premii
speciale în valoare totală de 500 lei.
7) Ai încercat o rețetă din ultimele numere ale Cărticelei?
Trimite-ne o fotografie cu preparatul, numele rețetei, pagina,
denumirea Cărticelei, autorul rețetei și dacă i-ai adus modificări.
Te așteaptă 6 premii Mulțumesc pentru rețetă! x 50 lei.
8) Hărnicia ta, bucuria noastră! Trimite materialele tale până
pe 11 iulie și poți primi, prin tragere la sorți, 2 premii de
hărnicie x 100 lei.
9) Ești cu noi? Oferim 2 premii de fidelitate x 100 lei corespondenților
care participă cu regularitate la concursurile din
Cărticică și nu trimit aceleași rețete și altor publicații.
10) Ne ajuți? Prin tragerea la sorți a sondajelor din
„Fructe și legume din vară până la anul”, completate corect,
poți câștiga 10 premii de participare la sondaj x 50 lei.
Condițiile de participare la concursurile noastre pe:
www.carticica.ro
Așteptăm contribuțiile tale
la Cărticica Practică
Fructe și legume
din vară până la anul
Apare pe 4 august 2016!
Însoțește scrisoarea de fotografii reușite și expediaz-o pe adresa:
OP 77 – CP 208, București
specificând pe plic pentru „Fructe și legume din vară până la anul”
sau e-mail: [email protected]
Ultima zi de primire a scrisorilor la redacție: 18 iulie 2016.

Condiții de participare la concursurile Cărticelei practice:
• Dacă trimiţi material prin internet, pe adresa [email protected]
Trimite reţetele fie scrise în pagina de e-mail, fie ataşate, în format *.doc sau *.rtf. Te rugăm, nu trimite documente în format *.docx
Înainte de fiecare material (reţetă, sfat sau scrisoare), scrie denumirea secţiunii de concurs la care participă.
Semnează-te după fiecare reţetă.
La sfârşitul e-mailului, ne dorim să găsim numele întreg al corespondentului, adresa completă şi domiciliul stabil.
Fotografiile vor fi ataşate, în format *.jpg. Nu sunt admise fotografiile inserate în documentul cu reţete şi nici în corpul mailului.
• Dacă trimiţi material prin poştă, te rugăm:
Scrie fiecare reţetă pe foaie separată şi respectă condiţiile cu numerele 2, 3 şi 4 de la corespondenţa prin e-mail.
ATENŢIE! Adresa noastră de corespondenţă s-a schimbat:
OP 77 – CP 208, București
Fotografiile trimise prin poştă, în plic, vor avea scrise pe spate: numele, prenumele corespondenţilor, localitatea şi o scurtă explicaţie; dacă fotografia reprezintă un preparat, denumirea preparatului
(de exemplu: Mâncare de dovlecei), iar dacă reprezintă una sau mai multe persoane, numele persoanelor sau gradul de rudenie în raport cu expeditorul (de exemplu: Eu și copiii mei, Ana și Octav)
Fotografiile trebuie să fie clare, bine luminate, iar subiectul să nu fie trunchiat (tăiat). Căută să fotografiezi dintr-o perspectivă care să pună în valoare subiectul şi să-i scoată în evidenţă tridimensionalitatea.
Fotografiile făcute cu telefonul mobil, în general, nu îndeplinesc aceste condiții.
Vă rugăm să nu mai trimiteţi fotografii prelucrate! Departamentul nostru tehnic se ocupă de prelucrarea fotografiilor astfel încât să aibă calitatea cerută de tipografie.
Blogerii care expediază materiale sunt rugaţi să ne trimită fotografiile originale, nu micşorate, aşa cum le încarcă pe paginile lor.
De asemenea, ne dorim originalul reţetelor voastre încărcate pe Facebook, nu varianta downloadată de pe această pagină.

Ca să ușurezi munca redacției:
✔ fii creativ, trimite doar rețete probate de tine;
✔ verifică manuscrisul tău, rețeta trebuie să cuprindă toate ingredientele necesare pentru a fi probată în bucătăria Practică!
✔ nu trimite reţete care au participat la concursuri organizate de revistele trustului nostru de presă (vezi revistele trustului pe site-ul www.burda.ro), de către alte trusturi de presă, de către diverşi producători, de către restaurante sau deţinătorii de bloguri.
Cu cât mai repede și mai complet vei trimite materialul, cu atât mai mari pot fi câștigurile tale!
Rețetele voastre se arhivează și pot fi folosite la realizarea altor numere ale revistei, dacă se potrivesc cu tema concursului.
Vă mulţumim pentru înţelegere!
**********************************************************************************
Notă: Odată cu trimiterea textelor și a fotografiilor, expeditorul își declară acordul pentru utilizarea acestora în celelalte titluri ale trustului de presă Burda România



2 comments

  1. Salata de cruditati .Iti trebuie;2kg morcovi,2kgconopida,2kg telina,2kg gogosari rosii,1l otet,1kg zahar,sare.Gogisari se toaca bastonase cit mai suptiri,conopida se desface si se toaca cit mai marunt,morcovi si telina se dau pe razatoare ,seamesteca toate si se potriveste de sare.Se fierbe zaharul cu otetul se lasa la racit si se amesteca cu legumele,se pune in borcane si se pastreaza fara sterilizare.

    1. Adresa la care trimiteți rețetele este specificată în anunțul de mai sus: [email protected] sau OP 77, CP 208 București. Rețetele pe care le lăsați în loc de comentarii la acest post nu vor fi luate în considerare. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *