Sfaturi pentru cele mai reușite salate de fructe

Salatele de fructe sunt deserturi uşoare şi, în acelaşi timp, minunate gustări.
– O salată de fructe trebuie să fie viu colorată, dar e bine să nu conţină mai mult de 5 fructe, dintre care unul de sezon.
– Fructele trebuie să fie bine coapte, dar nu moi.
– Nu amesteca niciodată fructele de pădure în salata de fructe, deoarece se vor înmuia repede şi, prin amestecare, se zdrobesc şi dau un aspect neplăcut desertului.
– Un fruct tăiat cu mult înainte de consum îşi pierde mare parte dintre vitamine şi arome.
– Dacă te hotărăşti să foloseşti un dressing, adu-l la masă alături de bolul cu salată sau stropeşte fructele cu el chiar înainte de a le servi oaspeţilor salata.
– O altă regulă de preparare a salatei de fructe spune că nu trebuie să adaugi mai mult de un condiment, lăsându-le pe ale fructelor în prim-plan. Ai ca variante romul, vanilia, scorţişoara, cardamomul, şofranul şi o cantitate foarte mică de ghimbir, această aromă fiind puternică.
– Şi, nu în ultimul rând, ţine cont de preferinţele oaspeţilor, nu include printre ingrediente fructe care nu le plac.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *