Ștrudele cu praz

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente

Pentru aluat
200 g făină
2 linguri ulei
sare
1 gălbenuș
făină pentru frământat

Pentru umplutură
1-2 fire de praz
100 g telemea
1 gălbenuș
100 g brânză dulce
sare
piper negru măcinat
½ linguriță boia dulce
½ legătură cimbru uscat
1 gălbenuș pentru uns
2 linguri lapte

Preparare
1. Amesteci într-un castron făina, uleiul, sarea, gălbenușul și circa 100 ml apă. Frămânți puțin, până obții un aluat care se desprinde de vas. Pe planșeta presărată cu făină, frămânți aluatul circa 10 minute. Îl învelești în folie și îl păstrezi în frigider pentru 1 oră.
2. Pentru umplutură, cureți prazul, îl tai în inelușe subțiri și îl opărești cu apă ușor sărată. După 1 minut, îl scurgi. Tai în cubulețe telemeaua. Mixezi gălbenușul cu brânza dulce, boiaua, sare și piper după gust. În această pastă, încorporezi prazul, frunzulițe de cimbru și telemeaua.
3. Întinzi aluatul pe planșetă, într-un dreptunghi mare, gros de 5 mm. Tai 8 dreptunghiuri mici, le întinzi cu sucitorul, iar la mijloc pui câte 2 lingurițe de umplutură. Rulezi și așezi rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungi cu gălbenuș bătut cu laptele.
Coci ștrudelele 30 de minute la foc mediu spre iute. Sunt la fel de bune și calde, și reci.

Mariana Ionela Nole, Mioveni, jud. Argeș

8 bucăți
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *