Subțire și mlădioasă ca o balerină

foto: Akira Enzeru Photography

 

Vrei să fii subțire, dar și grațioasă.
Să te simți bine în corpul tău, să atragi privirile orice ai purta. Nicio dietă din lume, oricât de sănătoasă și de eficientă, nu te poate asigura că o să îți porți cu grație noua siluetă fină. Dacă din copilărie îți dorești grația unei balerine, să știi că este un lucru accesibil la orice vârstă. 
Cu o condiție: să te antrenezi ca balerinele, cu balerinele! În spatele Ateneului Român, într-o superbă casă veche, se află un studio care îți oferă antrenamente orientate spre fitness, derivate din antrenamentele balerinelor și orientate spre necesitățile femeii contemporane: tonifiere, suplețe, fermitate, coordonare, grație, feminitate, atitudine.

La Dance Room, pe lângă cursurile de balet pentru copii și adulți, există antrenamente care se numesc Fit Ball Ballet, Burn Fat Ballet și Barre Ballet, făcute special pentru a-ți modela corpul cu maximă eficiență, dar și cu maximum de plăcere și blândețe.
www.danceroom.ro

Pentru a slăbi și a te menține nu este suficient să reduci aportul caloric și să combini cu știință alimentele, deci nu este suficient să ții dietă. Este nevoie și de mișcare: pentru a spori consumul de calorii, pentru a da un impuls metabolismului, pentru a forma masa musculară care arde continuu grăsimi, chiar și în repaus. Mișcarea este necesară pentru tonifierea musculaturii, pentru a da o formă frumoasă corpului și mai ales pentru a da corpului grație. Frumusețea unei femei nu este frumusețea unui tablou – și nici măcar a unui selfie! 80% din farmecul nostru ține de felul nostru de a ne mișca, de mers, de alură, chiar de felul cum ne aplecăm să dăm cu aspiratorul.

Antrenament la orice vârstă

Dacă prețuiți apariția gracilă a corpului unei balerine, cu mușchi supli și alungiți, spatele drept și capul mândru, cu mișcări fluide și delicate, să știți că toate acestea țin de antrenament. Vestea bună este că le poți obține antrenându-te constant la orice vârstă.
Dacă nu ai început baletul nici la 4, nici la 8, nici la 12 și da, nici chiar la 16 ani, acestea nu sunt scuze ca să stai deoparte – poate că nu vei face cele mai înalte piruete în poante, însă te poți apropia foarte mult de grația și finețea unui corp de balerină dacă începi și urmezi la orice vârstă un antrenament de balerină. Nu trebuie să petreci în sală 8 ore, nici 4 și nici chiar două… ajunge ora de antrenament pe care o petreci în orice sală de gimnastică! Dacă acest antrenament este făcut după metoda balerinelor și în compania lor, vei slăbi rapid și vei deveni din ce în ce mai sigură și coordonată în mișcări, fără să asuzi din greu, fără să ai acea senzație că ești un soldat la instrucție, și încă unul destul de incapabil, senzație care de multe ori apare în zgomotoasele săli de aerobic sau fitness.

Bucuria de a te mișca

Satisfacția și respectul pentru tine însăți sunt factori care îți susțin efortul și te fac să te menții pe calea spre forma dorită. Poți urma pe termen lung numai acel antrenament care îți place – fii sigură că îți va aduce cele mai bune rezultate. Pe pielea mea am văzut că două ore pe săptămână de antrenament plăcut, din care ieși cu zâmbetul pe buze, îți modelează corpul sculptural. Aceasta deoarece posturile de balet și exersarea mișcărilor de balet de bază sunt intense și țintite special spre modelarea frumuseții corpului feminin.

Trei antrenamente inedite

Cu Fit Ball Ballet îți flexibilizezi corpul, îl înveți ce înseamnă echilibrul și postura corectă – totul ca într-un joc cu mingea, cu zâmbetul pe buze. La Burn Fat Ballet arzi grăsimea cu maximum de eficiență, dar ca și cum ai dansa, bucurându-te în același timp de corpul tău și de ceea ce poate face. Dacă ți-ai dorit să te apropii de o sală de balet, dar te-ai temut foarte tare că nu mai ai vârsta și flexibilitatea necesare, dacă te-ai temut că nu vei face față și vei fi învinsă, trebuie să știi că pornind cu aceste antrenamente vei fi total scutită de astfel de sentimente și rapid vei constata că posturile de bază ale baletului nu mai sunt niște lucruri așa de exotice pentru articulațiile tale. La antrenamentele de Barre Ballet te vei simți în elementul tău, iar exersarea la bară va fi și mai eficientă. Dansul e normal la orice vârstă – ba mai mult, este chiar accesibil. Antrenează-te cu metodă, bucurându-te de harul Eugeniei, profesoara care m-a făcut de atâtea ori să spun că ora ce tocmai se termina a fost cel mai frumos antrenament!
Articol de Roxana MelnicuLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *