Vareniki ca la Cahul

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente

Pentru aluat
250 ml lapte sau apă
1 ou
1 linguriță de sare
făină

Pentru umplutură
4 cartofi
2-3 linguri unt
sare

Pentru dressing
50 g unt
100 g smântână

Preparare
1. Pentru umplutură, decojești cartofii, îi tai în cuburi și-i fierbi în apă ușor sărată. Îi scurgi, îi pasezi și-i amesteci cu untul, astfel încât compoziția să fie cât mai legată, mai compactă.
2. Pentru aluat, mixezi laptele cu oul și sarea. Adaugi apoi treptat făina, până obții un aluat omogen, pe care îl frămânți puțin și îl lași să se odihnească 15 minute. Împarți aluatul în două și întinzi 2 foi, pe planșeta presărată cu făină. Decupezi discuri, cu un instrument special sau cu un pahar. Repartizezi umplutura de cartofi pe rondelele de aluat, pliezi rondelele pe jumătate și presezi aluatul pe margini, ca să nu iasă umplutura la fiert.
3. Încălzești apă cu puțină sare și fierbi colțunașii circa 10 minute, până se ridică la suprafață. Când sunt fierți, îi pui pe un platou și îi stropești cu unt topit. Îi aduci la masă cu smântână alături.

Sfatul meu
Poți să faci vareniki și cu varză călită ori cu ceapă călită și cartofi. Dulci, sunt buni cu vișine.

Maria Iosip, Galați

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *