A apărut Cărticica nr. 2/2016, cu tema Mâncăruri și deserturi cu sos

Foto coperta: Mihai Nicolae - Burda România
Foto coperta: Mihai Nicolae – Burda România

Cărticica nr. 2/2016 se dorește a fi o scurtă incursiune în lumea atât de diversă și condimentată a sosurilor. În paginile acestui număr și-au făcut loc rețete de sosuri reci, sosuri calde și deserturi care pot fi servite în compania sosurilor dulci. Astfel, fripturile, chifteluțele, ruladele, preparatele din pește și fructe de mare, legumele și budincile și-au găsit fiecare sosul potrivit care le poate transforma chiar în vedete ale unei mese festive. Mai mult, corespondenții Cărticelei practice au trimis, alături de rețeta unui sos, și recomandări privind asocierea lui altor genuri de preparate decât cele din rețeta prezentată în revistă, astfel încât putem vorbi despre “interschimbabilitate” – termen care, deși provine din tehnică, se potrivește și rețetelor din acest număr. Practic, fiecare dintre rețete conține două idei: una pentru preparat, cealată pentru sos. Iată de ce Cărticica “Mâncăruri și deserturi cu sos” devine un număr al abundenței și bunului gust, un număr pe care orice iubitor de mâncare bună ar trebui să-l aibă în colecție.
Așa cum cititorii s-au obișnuit, numărul include rubricile permanente “Vedete în bucătărie”, “Cărticica practică vine la tine acasă”, “Întreab-o pe Lili”, “Mulțumesc pentru rețetă” și “Cărticica practică te ajută”



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *