Adaos de legume pentru mâncăruri

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
3 kg roșii
2 kg ardei grași și capia
750 g ceapă
750 g morcovi
200 ml ulei
2-3 linguri pastă de tomate
sare
piper boabe

Cum procedezi:
1. Opărești roșiile, le decojești și le treci prin separatorul pentru suc. Coci ardeii pe flacără sau în cuptor, îi cureți de coajă, cotoare și semințe și îi tai fâșii. Cureți ceapa și morcovii. Tai ceapa julien. Speli morcovii și îi dai pe răzătoare pe lungime.
2. Înăbuși în ulei ceapa și morcovul, apoi stingi cu sucul de roșii. Adaugi la fiert ardeii și boabe de piper după gust. Fierbi compoziția până scade și are consistența de mâncare, iar la sfârșit pui pasta de tomate, potrivești de sare și stingi focul după câteva clocote.
3. Repartizezi compoziția caldă în borcane mici, pe care le sterilizezi timp de 40-50 de minute, două zile consecutiv. Iarna, folosești adaosul la tocănițe, ghiveci sau alte mâncăruri, la care dorești să îmbunătățești consistența și aroma sosurilor.

Păuna Ciobanu, Roman



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *