Amestec de legume pentru ciorbe

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
3 kg roșii
1 kg ardei
2 legături pătrunjel
1 lingură sare neiodată

Cum procedezi:
1. Speli roșiile și le opărești, apoi le decojești, le cureți de cotoare și le tai cubulețe.
Speli ardeii, îi cureți de cotoare și semințe și îi tai mărunt. Toci fin pătrunjelul, pe care, în prealabil, l-ai spălat și l-ai scurs.
2. Într-un castron, amesteci toate legumele cu sarea și repartizezi compoziția în borcane de 400 ml, lăsând un spațiu gol (2-3 cm până la gura borcanului) pentru dilatația din timpul sterilizării.
Închizi borcanele ermetic și le sterilizezi timp de 1 oră.
3. A doua zi, le etichetezi și le depozitezi în cămară. Iarna, folosești aproximativ un borcan pentru 2,5 l ciorbă sau după gust. Odată deschis, borcanul trebuie consumat integral.

Sfatul meu: Pentru siguranță, pune ½ aspirină pisată în fiecare borcan.

Maria Scarlat, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *