Ananasul, remediu contra cancerului

Este fructul plantei omonime, aparținând familiei Bromeliacee, originară din America de Sud. Este de fapt un fals fruct, format la rândul său de sute de fructe grupate. Cunoaște numeroase varietăți: Queen (cântărește până la 1 kg), Cayenne (ideal pentru conservarea la cutie), Red Spanish (cu coaja portocalie), Abacaxi, Perola  și varietăți mai noi, foarte dulci: Hawaian Gold, Super Sweet, Ultra Sweet.
 
 
Cum alegem anasul?
Ca și banana, e mai dificil să cumperi ananasul la gradul optim de coacere. Așadar, trebuie cumpărat cu câteva zile înainte de a fi consumat. Coaja trebuie să aibă o culoare aprinsă, strălucitoare, un parfum intens și îmbietor. Trebuie să fie uniformă, tare, fără tăieturi și pete. Dacă are culoarea verde, este mai necopt, iar dacă este maron, ananasul este trecut.
Cum se păstrează?
Ananasul poate fi păstrat în frigider, unde se maturizează lent, până la 2-3 săptămâni. Se poate păstra și la temperatura camerei, însă pentru o perioadă de timp variabilă, în funcție de gradul de maturizare. Când partea inferioară, mai matură, începe să se înmoaie și capătă o culoare mai închisă, fructul trebuie consumat.
Ananasul și sănătatea
În centrul de cercetări medicale de la Queensland, s-au identificat anumite molecule cu proprietăți împotriva combaterii cancerului. Cercetătorii au reușit să izoleze două molecule dintr-un extract de ananas: CCZ, care stimulează celulele sistemului imunitar cu rolul de a ajuta organismul să recunoască și să combată tumoarea și CCS, care are capacitatea să blocheze proteinele Ras, substanțe care apar în 30% dintre tumori.
Ananasul conține mult magneziu și are și alte proprietăți curative, grație conținutului de bromelină, precum:
-antiinflamatorie
-antiedematică
-antibacteriană
Și-a dovedit utilitatea în afecțiuni digestive, în prevenirea trombozei și contribuie la reducerea riscului de osteoporoză și fracturi.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, ananasul proaspăt protejează corpul de radicalii liberi, fiind util în diminuarea simptomelor răcelii și gripei.
Proprietățile diuretice constituie un remediu foarte important în medicină, scopul fiind de a rezolva problemele cauzate de retenția hidrică; de aceea ananasul este indicat și celor care se confruntă cu semnele celulitei, contribuind la diminuarea acestora.
 
Un articol de Daniela Șibaev
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *