Andive umplute cu creveți

Ingrediente

  • 2-3 andive
  • 200 g creveți decorticați
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri muștar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 vârf de cuțit piper
  • 1 castravete murat
  • 2 gogoșari murați
  • câteva măsline verzi și negre pentru decor

Preparare
1. Speli andivele, le îndepărtezi frunzele exterioare, dacă sunt veștede și le desfaci în foi cărora le tai cotoarele, care ar putea fi mai amare. Toci mărunt frunzele mai mici, din mijloc, care nu pot fi umplute.
2. Înăbuși creveții cu ulei și puțină apă, circa 10 minute, apoi îi scurgi în strecurătoare. Cureți gogoșarii de cotoarele cu semințe și, dacă dorești, îndepărtezi coaja castravetelui. Tai în cubulețe castravetele și un gogoșar și îi lași de asemenea să se scurgă în strecurătoare.
3. Din iaurt, muștar, sos de soia, piper și cubulețele de legume murate, faci un sos pe care îl amesteci cu creveții bine scurși și frunzele de andive tocate.
4. Umpli frunzele de andive cu această compoziție, le decorezi cu măsline negre și le așezi pe un platou ornat cu măsline verzi și fâșii de gogoșar.

Doina Tătăranu, București

8 porții
30 minh



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *