Aperitiv cu jambon și mălai

Budinca din malai cu jambon_MG_0524_Ingrediente

  • 2 ouă
  • 125 g făină
  • 100 g mălai
  • 150 g brânză,
  • 250 ml lapte
  • 150 g jambon
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 4 linguri ulei
  • sare după gust
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Tai jambonul în cubulețe. Dai brânza pe răzătoarea mare. Toci pătrunjelul mărunt. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia dizolvată în puțin lapte, mălaiul, brânza, ouăle bătute, laptele, uleiul, sarea, jambonul și pătrunjelul. Amesteci bine până obții o compoziție omogenă.
2. Ungi o tavă cu unt și o tapetezi cu hârtie de copt. Torni compoziția în tavă, o nivelezi cu un cuțit și o dai la cuptor pentru 30 de minute.

3. Lași aperitivul să se răcească în tavă, apoi îl tai în bucăți.
Oana Otilia Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

Sfatul nostru!
Pentru un aspect mai plăcut, în ultimele 5 minute de coacere, presară preparatul cu 2 linguri de cașcaval ras și 1 linguriță de boia.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *