Aperitiv cu pui

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
3 piepți de pui
2 morcovi
4 ouă
2 gogoșari roșii
100 g șuncă
100 g cașcaval
1 lingură smântână
30 măsline fără sâmburi
2 linguri mazăre din conservă
100 g alune tăiate
100 g făină
25 g margarină
piper
sare

Preparare
1. Cureți și speli un morcov. Speli pieptul de pui dezosat și îl fierbi în apă ușor sărată, timp de 20 de minute, împreună cu morcovul. Când s-a răcit, treci pieptul de pui de două ori, prin mașina de tocat carne.
2. Separi albușurile a 3 ouă de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu puțină sare. Amesteci pieptul tocat cu gălbenușurile, 4 linguri cu făină, smântâna, sare și piper după gust, apoi încorporezi ușor, cu mișcări verticale, spuma de albușuri.
3. Cureți și speli gogoșarii și morcovul rămas. Tai gogoșarii și morcovul în pătrățele, șunca și cașcavalul în cubulețe, iar măslinele în sferturi. Scurgi mazărea. Treci prin făină toate aceste ingrediente.
4. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă de chec. Torni ½ din compoziția cu piept de pui, apoi presari ingredientele de mai sus și alunele și acoperi cu compoziția rămasă. Dai aperitivul la cuptor pentru 45 de minute, la foc mijlociu.
5. Lași preparatul să se răcească în tavă, apoi îl scoți pe un platou și îl decorezi cu alune și felii de ardei.

16 felii
1 h 20 min

Sfatul meu: Dacă dorești ca aperitivul să aibă un aspect deosebit, acoperă-l cu gelatină călduță și dă-l la rece până se întărește.

Mariana Elisabeta Bodean, Deva, jud. HunedoaraLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *