Aperitiv cu sfeclă coaptă

Ingrediente
  • 4 sfecle mici (1,2 kg)
  • 300 g șuncă de pui
  • 200 g cașcaval
  • 50 g unt
 
Preparare
1. Speli sfecla și o coci în cuptor, la foc mijlociu, timp de aproximativ 1 oră, până când furculița pătrunde ușor până în mijlocul ei. 
2. Când s-a răcit, o cureți de coajă și o tai în rondele de 5 mm grosime. Le lași să se scurgă pe un platou, timp în care tai cașcavalul în felii groase de 5 mm, iar șunca în felii subțiri. 
3. Ungi feliile de șuncă și cașcaval cu un strat subțire de unt. Peste o rondelă de sfeclă, suprapui o felie de cașcaval și una de șuncă. Repeți straturile de 2 ori, apoi fixezi feliile cu o scobitoare. 
4. Dai aperitivul la rece până în momentul servirii. Le aduci la masă pe un platou, alături de olivieră, în care ai pus oțet balsamic și ulei de măsline, pentru ca fiecare să-și poată asezona aperitivul după gust. 
 
Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara
 
20 bucăți
1 h 15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *