Aperitiv cu telemea și semințe de fenicul

Ingrediente

  • 250 g telemea de vacă mai nesărată
  • 1 lingură semințe de susan
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 3 linguri ulei de măsline
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
  • 1 castravete lung
  • 15 măsline negre fără sâmburi
  • câteva frunze proaspete de mentă
  • 1 linguriță frunze de mentă uscate

Preparare
1. Speli telemeaua, o lași puțin să se scurgă și o tai cubulețe cu latura de aproximativ 3 cm. Prăjești semințele de susan într-o tigaie, până devin aurii. Le amesteci cu semințele de fenicul, coaja de lămâie și piperul. Treci cubulețele de brânză prin acest amestec, le pui într-o cutie, le acoperi cu un capac și le păstrezi în frigider până a doua zi.
2. Îmbraci cu acest amestec cubulețele de telemea, pe care le pui într-o cutie cu capac și o bagi la frigider până a doua zi. Tai castravetele cât mai estetic, în rondele.
3. Presari bucățile de brânză cu mentă uscată mărunțită.  Într-o scobitoare înfingi un cub de brânză, o măslină și o rondelă de castravete. Așezi aperitivul pe un platou și îl decorezi cu frunze de mentă. Îl servești rece.

Olga Muntean, Sânnicolau-Mare, jud. Timiș

5 porții
8 h 25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *