Aperitiv de iarnă

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g rasol de vită fără os
100 g salam crud-uscat
3 ouă
200 g ciuperci
50 ml ulei
2 căței de usturoi
4 castraveciori acri
2 gogoșari în oțet
200 g maioneză
1 lingură muștar
1 legătură pătrunjelî
1/2 salată verde
sare
piper

Cum procedezi:
1. Fierbi bine rasolul, apoi îl scurgi. Fierbi ouăle tari, le lași să se răcească și le cureți de coajă. Cureți, speli și tai ciupercile în cubulețe. Le călești în ulei, împreună cu usturoiul tăiat feliuțe, până când se evaporă
zeama lăsată, apoi le lași la răcit. Tai carnea fiartă, salamul, ouăle și murăturile în cubulețe cu latura de 1 cm.
2. Amesteci toate ingredientele cu maioneza, muștarul și pătrunjelul tocat mărunt. Sărezi și condimentezi salata după gust și o așezi într-un bol decorat cu frunze de salată verde.

6 porții
Timp de preparare: 1 1/2 oră

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *