Ardei capia cu usturoi

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg ardei capia roșu
2 ardei iuți
8 căței de usturoi
250 ml oțet de 9°
25 g zahăr
1 lingură boabe de muștar
sare

Cum procedezi:
1. Speli ardeii, îi tai în jumătăți, îi cureți de semințe și îi tai în fâșii. Cureți usturoiul și tai cățeii în jumătate.
Opărești ardeii grași timp de 4 minute, într-o cantitate mare de apă cu sare, apoi îi scoți și îi lași să se scurgă în strecurătoare.
2. Amesteci ardeii capia cu fâșiile de ardei iute. Fierbi usturoiul în 250 ml apă, în care ai pus oțetul, zahărul, 2 lingurițe de sare și boabele de muștar. Torni amestecul peste ardei și îi lași să se marineze astfel timp de 8 ore, apoi scurgi legumele și le pui în borcane de 800 ml. Dai lichidul rămas în câteva clocote și îl torni imediat, în borcanele așezate pe lame de cuțit. Legi borcanele cu celofan dublu, după ce conținutul lor s-a răcit.

Sfatul meu: Adaugă în borcane, după gust, buchețele de conopidă, felii de ceapă, arpagic și câteva fire de mărar.

Maria Al Samman, Pișchia, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *