Ardei copți, umpluți cu pui

Ardei copti umpluti cu carne de pui_MG_9707_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
220 kcal
20 g proteine
10 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 2 ardei grași mari sau 2 gogoșari
  • 100 g carne de pasăre (piept sau pulpă)
  • ½ morcov
  • ½ pătrunjel rădăcină
  • ¼ țelină mijlocie
  • câte ½ legătură pătrunjel și mărar
  • 2 linguri iaurt
  • 2-3 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 roșie
  • sare

Preparare
1. Coci ardeii uniform, în cuptor sau pe flacără. Îi cureți de pieliță și semințe și îi lași să se scurgă. Cureți rădăcinoasele, apoi le fierbi și le pui la fiert în apă ușor sărată.
2. Separat fierbi carnea de pasăre. O toci și o amesteci cu legumele fierte, scurse și tăiate în cubulețe. Adaugi sare după gust, verdeața fin tocată și iaurtul.
3. Umpli ardeii copți cu această compoziție, îi așezi pe un platou și îi stropești cu uleiul de măsline amestecat cu zeama de lămâie. Decorezi cu o roșie tăiată în felioare.

Ștefania Răduță, București

2 porții
40 min

Rețetă indicată în boli hepatobiliare.

O altă rețetă permisă în boli hepatobiliare găsești aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *