Ardei umpluți cu arpacaș

Ingrediente

  • 12 ardei mijlocii
  • 2 cepe
  • 1 ceașcă arpacaș
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură verdeață
  • sare
  • piper

Pentru sos

  • 1 cană suc de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriță făină
  • 1 linguriță zahăr
  • sare

Preparare
1. Alegi arpacașul, îl speli în mai multe ape și îl pui la înmuiat de seara, în apă cât să îl acopere. A doua zi, îl fierbi până când înflorește.
2. Speli ardeii și le tai câte un capac în jurul codiței. Îi speli în interior și îi lași să se scurgă cu gura în jos.
3. Cureți ceapa și o tai mărunt. Călești ceapa în ulei încins, până devine transparentă. În arpacașul scurs, încorporezi verdeața fin tocată, 2/3 din ceapă, sare și piper după gust. Cu acest amestec umpli ardeii și îi așezi într-o cratiță.
3. Pui pe foc tigaia cu ceapă, presari făina și zahărul, amesteci energic și stingi cu sucul de roșii. Torni sosul peste ardei și introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 25 de minute. Supraveghezi fierberea, adăugând periodic apă.

Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman

6 porții
9 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *