Ardei umpluți cu cușcuș

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

5 porții, 370 kcal, 1 h

Ingrediente
5 ardei grași
200 g cușcuș
1 ceapă roșie
2 gogoșari
300 g mozzarella
50 g unt
2 roșii
150 g rondele de măsline
sare
piper
busuioc verde mărunțit
1 lingură unt pentru vas

Preparare
1. Cureți ceapa, o tai solzișori și o înăbuși în unt topit, până devine sticloasă. Cureți gogoșarii, îi tai în felioare subțiri și îi adaugi peste ceapă. Amesteci pentru 1-2 minute, după care stingi cu puțină apă călduță și pui măslinele și roșiile, în prealabil decojite și mărunțite.
După ce au scăzut, sărezi și condimentezi cu piper și busuioc după gust.
2. Iei tigaia de pe foc, adaugi cușcușul, amesteci și acoperi cu un capac. Tai brânza în cubulețe.
3. Speli ardeii, îi cureți, îi tai pe jumătate, în lungime și îi așezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Îi umpli cu compoziția preparată și presari deasupra mozzarella. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute. Îi servești decorați cu frunze de busuioc verde.
Ștefania Lascu, București

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *