Ardei umpluți cu fasole verde

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4 ardei roșii mari
2 ardei verzi sau galbeni
500 g păstăi de fasole din conservă
2 cepe
6 căței de usturoi
6 roșii mari
cimbru uscat
piper
sare
3 linguri ulei

Preparare
1. Opărești roșiile și le decojești. Cureți și speli ceapa, ardeii și usturoiul. Tai mărunt ceapa, usturoiul, roșiile și cei doi ardei verzi.
2. Călești ceapa în 2 linguri de ulei încins, iar după ce a devenit lucioasă, adaugi pe rând ardeii și roșiile. După ce a scăzut sosul, pui fasolea scursă, spălată și tăiată mărunt, cimbru, piper și sare după gust. La sfârșit, condimentezi cu usturoiul.
3. Umpli ardeii roșii cu compoziția de fasole și îi așezi într-un vas uns cu uleiul rămas. Îi introduci în cuptorul cald, pentru 25-30 de minute.

Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

4 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *