Ardei umpluți cu fasole

Ardei umpluti cu fasole_IMG_9469

Ingrediente
10 ardei grași
400 g fasole boabe
4 cepe
4 linguri făină
5 linguri ulei
1 lingură boia dulce
câte 1 legătură pătrunjel şi frunze de țelină
3 căței de usturoi
1 linguriță tarhon uscat
1 roșie
15 g margarină
câte 1 linguriță zahăr şi zeamă de lămâie
piper
sare

Preparare
1. Alegi fasolea şi o pui la înmuiat timp de 8 ore. A doua zi, o fierbi până se înmoie boabele, schimbând apa de două ori în timpul fierberii.
2. Cureţi cu grijă ardeii de cotoare şi seminţe, apoi îi speli. Cureți ceapa, o toci şi o căleşti în 3 linguri de ulei. În uleiul rămas, căleşti puţin usturoiul tăiat în felioare. Presari făina, stingi cu apă şi amesteci până când obţii un sos omogen.
3. Amesteci sosul alb cu ceapa, verdeaţa tocată mărunt, fasolea fiartă şi scursă, sare şi piper după gust. Cu acest amestec umpli ardeii şi îi așezi într-o cratiță cu puțină apă. Presari deasupra tarhonul și introduci vasul în cuptor pentru ½ oră. La sfârșit, pui deasupra feliile de roșii.
4. Din margarina topită, zahăr, zeamă de lămâie și pătrunjelul tocat mărunt și puțină zeamă de la fiert fasolea, prepari un sos pe care îl torni peste ardei înainte de a-i servi.

Elena Marica Toma, Bolintin Deal, jud. Giurgiu

10 porţii
14 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *