Ardei umpluți cu orez și ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg ardei grași
  • 200 g orez
  • 200 g ciuperci
  • ½ kg roșii
  • ½ kg ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătură verdeață
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • sare
  • condimente (piper, busuioc, cimbru, maghiran)

Preparare
1. Speli orezul în mai multe ape și îl lași să se înmoaie în apă rece. Alegi ardei de dimensiune mijlocie, potriviți pentru umplut. Îi cureți cu grijă de cotoare și îi scuturi de semințe.
2. Cureți și speli ciupercile, morcovul și ceapa. Tai ciupercile felii sau cubulețe, iar ceapa și verdeața mărunt. Dai morcovul pe răzătoarea mică. Fierbi ciupercile în apă ușor sărată, apoi le scurgi în strecurătoare. Călești 2 cepe în 3 linguri ulei, adaugi morcovul, orezul bine scurs și ciupercile. Le înăbuși împreună timp de 5 minute la foc mic, apoi adaugi sare, piper și condimente după gust.
3. Cu amestecul pregătit umpli ardeii și îi pui la fiert timp de 20 de minute cu apă cât să îi acopere. Între timp, opărești roșiile, le decojești și le tai mărunt. Într-o tigaie călești ceapa rămasă în restul de ulei, adaugi roșiile și le înăbuși până scad. Le adaugi în cratița cu ardei umpluți, torni făina dizolvată în 100 ml apă și lași sosul să se îngroașe. Servești ardeii presărați cu verdeața fin tocată.

Ștefania Răduță, București

8 porții
50 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *