- 1 gulie mare
- 1 legătură mărar
- 2-3 linguri iaurt
- 1 lingură muștar
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- 1 lingură nuci sau alune măcinate
- 2 ardei roșii
- sare
Preparare
1. Cureți gulia și o dai pe răzătoarea mare. Speli mărarul și îl tai fin. 2. Din iaurt, muștar, ulei de măsline, zeamă de lămâie, nucile măcinate și mărar, faci un sos pe care îl sărezi după gust. Peste guliile rase torni sosul și dai la rece timp de 2 ore.
3. Cureți, speli și lași la scurs ardeii, apoi îi umpli cu salata de gulii și îi servești reci, ca aperitiv sau garnitură la felul principal.
Doina Dumitriu, București
Sfatul meu!
Adaugă în salată 2-3 linguri de cașcaval ras.
2 bucăți
20 min