Ardei umpluți cu șuncă și cașcaval

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

2 porții; 500 kcal; 1 h 20 min

Ingrediente
4 ardei grași roșii
2 dovlecei tineri
200 g șuncă slabă, de pasăre sau șuncă de Praga
120 g cașcaval
2 căței de usturoi
200 ml supă de legume
50 ml ulei
½ legătură pătrunjel verde

Preparare
1. Speli ardeii și le tai căpăcele la partea dinspre codiță. Scoți cotoarele și îndepărtezi nervurile despărțitoare din interior.
2. Decojești dovleceii și îi tai în cuburi.
Cureți usturoiul și îl zdrobești.
Toci fin pătrunjelul. Razi fin cașcavalul și tai șunca în cubulețe.
Încingi într-o tigaie 3 linguri de ulei și călești dovleceii.
Adaugi roșiile tăiate în cubulețe și usturoiul pisat și continui să călești legumele până când scad. Iei vasul de pe foc și adaugi pătrunjelul, șunca, sare și piper după gust, apoi și cașcavalul ras.
3. Umpli ardeii cu compoziția, îi așezi într-un vas de iena uns cu uleiul rămas și torni supa de legume. Coci ardeii timp de aproximativ 40 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Sonia Miclescu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *