Aripioare de pui în crustă de cașcaval

Aripioare de pui pane_MG_0105

Ingrediente
20 de aripioare de pui
100 g cașcaval
3 ouă
200 g pesmet
3 linguri făină
300 ml ulei
1 lingură boia de ardei
piper
sare

Preparare
1. Speli aripioarele și le usuci folosind un șervet. Le presari cu sare și piper, ținând cont că vei folosi de asemenea cașcaval și boia.
2. Dai cașcavalul pe răzătoare și îl amesteci cu pesmetul și boiaua. Treci aripioarele pe rând, prin făină, ou bătut și amestecul cu pesmet.
3. Le prăjești în uleiul încins până devin rumene și le scoți pe șervețele absorbante. Când s-au răcit, le așezi pe un platou mai mare, intercalându-le cu chifteluțe și legume proaspete, divers colorate, care vor înveseli aspectul mesei tale festive.

Iuliana Todor, sat Domoșu, jud. Cluj

20 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *