Arpacaș cu prune

Ingrediente

  • 2 căni arpacaș
  • 8 căni de apă
  • 500 g prune uscate și afumate
  • 2-3 linguri de zahăr

Preparare
1. Pui apa la fiert, iar când clocotește adaugi arpacașul și continui fierberea timp de 40-45 de minute, la foc mic, amestecând din când în când.
2. Speli prunele și le lași să se scurgă. Când boabele de arpacaș încep să se înmoaie, adaugi zahărul și prunele scurse și continui să le fierbi împreună, până când se înmoaie prunele și arpacașul, iar zahărul se dizolvă.

Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

8 porții
45 min

Sfatul nostru
Dacă în locul unui preparat tradițional dorești să obții unul mai aromat, caramelizează zahărul, stinge-l cu puțină apă și adaugă siropul spre sfârșit, în vasul cu arpacaș și prune, împreună cu o fiolă esență de rom și puțină scorțișoară.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *