Arpagic marinat

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg arpagic
2 foi de dafin
10 boabe de piper
750 ml apă
30 g sare grunjoasă
2 linguri zahăr
250 ml oțet de 9°

Cum procedezi:
1. Fierbi apa cu oțetul, sarea, zahărul, piperul și foile de dafin. Cureți arpagicul și îl pui în borcane de 400 ml sau chiar mai mici.
2. Torni în borcane, peste arpagic, soluția pentru marinat, rece și strecurată, fără să umpli borcanele.
Le sterilizezi timp de 15-20 de minute.

Sfatul meu: Alege arpagic cu bulbi de 2-3 cm diametru și, ca să îl cureți mai ușor de coajă, opărește-l timp de 2-3 minute.

Smaranda Vulcănescu, Focșani, jud. Vrancea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *