Baghetă umplută cu țelină și măr

Ingrediente

  • 1 baghetă (200 g)
  • 2 cartofi (200 g)
  • 1 țelină (300 g)
  • 1 măr (150 g)
  • 1 rădăcină mică de hrean
  • 1 lingură muștar
  • 75 g margarină
  • 8-10 frunze de țelină
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli cartofii. Îi tai în sferturi și îi fierbi în apă ușor sărată, apoi îi scurgi și îi zdrobești cu furculița. Amesteci piureul cald cu 50 g margarină.
2. Cureți țelina, hreanul și mărul. Razi fin hreanul. Speli rădăcina și frunzele de țelină. Tai mărunt frunzele de țelină. Dai țelina și mărul pe răzătoarea mare.
3. Amesteci legumele și mărul ras cu verdeața, hreanul, piureul de cartofi, muștarul și sare după indicația medicului sau după gust.
4. Tai bagheta în 5 bucăți și le îndepărtezi miezul. Umpli bucățile de baghetă cu pasta pregătită, le așezi într-o tavă unsă cu margarina rămasă și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute.

Sfatul meu:

Dacă umplutura ți se pare prea moale, pentru ca ea să nu curgă, încorporează puțin miez de baghetă, până obții consistența dorită.

Corina Maria David, Malu Vânăt, jud. Prahova

5 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *