Baghete cu aromă de cafea

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
250 g făină
125 g unt
125 g zahăr pudră
1 ou
1 fiolă esență de rom
1 vârf de cuțit de sare
1 linguriță cafea fin măcinată
1 plic zahăr vanilinat
câte 50 g ciocolată de menaj albă și neagră

Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc pui untul moale, la temperatura camerei, esența de rom, pudra de cafea și oul bătut împreună cu sarea și zahărul vanilinat. Amesteci până când obții un aluat omogen, elastic, pe care îl împachetezi într-o folie și îl introduci în frigider pentru ½ oră.
2. Pe planșeta presărată cu făină, modelezi aluatul sub forma unui sul gros de 1 cm. Tai bastonașe lungi de 15 cm și le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
3. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, având grijă să nu se rumenească prea tare. Le scoți cu grijă și le lași să se răcească pe un grătar.
4. Topești ciocolata la bain-marie, în vase diferite și treci capetele prin ciocolata topită.

Liliana Stoica, Brăila

25 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *