Baghete cu ierburi de Provence

Ingrediente
Pentru aluat

  • 500 g g făină de ovăz
  • 500 g făină albă
  • 50 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 350-400 ml apă
  • sare
  • 3 linguri ulei

Pentru umplutură și decor

  • 65 g unt
  • câte 2 lingurițe rozmarin, cimbru și oregano
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță zahăr

Preparare
1. Într-un castron, amesteci făina de grâu cu cea de ovăz. În mijloc faci o adâncitură în care pui la dospit maiaua: drojdia amestecată cu zahărul, 100 ml apă călduță și 1 lingură făină albă.
2. După 20 de minute, torni apa călduță rămasă , în care ai dizolvat sarea. Frămânți aluatul timp de 15 minute, încorporând treptat uleiul. Îl lași să dospească la cald, timp de 1 oră.
3. Din condimente, usturoiul pisat și untul înmuiat la temperatura camerei, faci o pastă pe care o dai la rece.
4. Modelezi aluatul sub forma a 4 dreptunghiuri lungi și înguste. Le ungi cu un strat subțire de pastă de unt condimentat și rulezi.
5. Le așezi în tava unsă cu ulei și le lași să dospească timp de 20 de minute, apoi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 35 de minute. Când s-au rumenit, le ungi cu apă îndulcită și le lași la răcit acoperite, ca să se mai înmoaie coaja.

Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

4 bucăți
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *