Baghete de curcan, cu salată de quinoa

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține
670 kcal
30 g proteine
45 g lipide
30 g glucide

Ingrediente
300 g file de piept de curcan
50 ml ulei de măsline
sare
piper
boia

Pentru salată
100 g quinoa
2 morcovi
½ țelină mică
sare
piper
50 ml ulei extravirgin de măsline
2 cepe verzi
3 ridichi

Pentru dressing
100 ml vin roșu
1 lingură muștar Dijon
1 lingură miere
2 căței de usturoi sau ½ linguriță praf de usturoi

Preparare
1. Speli carnea, o tai în fâșii înguste și lungi și o presari cu sare, boia și piper după gust. Le înăbuși în ulei și puțină apă, întorcând baghetele pe toate părțile, până se pătrund.
2. Pentru dressing, amesteci vinul, muștarul, mierea și usturoiul zdrobit.
3. Pentru salată, amesteci bobițele de quinoa în 300 ml apă rece și le pui să fiarbă la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute, până când absorb lichidul și se înmoaie. Iei vasul de pe foc, îl acoperi, iar după 5-10 minute, desfaci bobițele cu ajutorul unei furculițe. Când s-au răcit, le amesteci împreună cu uleiul, sosul de vin și legumele, în prealabil curățate și tăiate după preferință. Sărezi și condimentezi salata după gust.

Lucreția Marian, București

3 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *