Bame gătite țărănește

Ingrediente

  • 500 g bame de mărime mijlocie
  • 2-3 cepe
  • 3-4 ardei roșii și galbeni
  • 5 căței de usturoi
  • 3 roșii sau 2-3 linguri suc de roșii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli, cureți și tai în fâșii ardeii. Alegi bame de mărime mijlocie, pe care le cureți de codițe, le speli și le înăbuși în ulei, la foc mic, într-o cratiță acoperită cu un capac.
2. După 5 minute, pui ceapa și ardeii tocați fideluță. Când au fiert, torni sucul de roșii, adaugi pătrujelul tocat, usturoiul curățat și tăiat în felii, sare și piper după gust.
3. Lași mâncarea să scadă bine. O poți servi fie caldă, fie rece.

Sfaturile mele: Spre deosebire de modul tradițional de preparare, la care bamele sunt opărite în apă cu oțet sau borș, la această rețetă bamele nu se opăresc. Bamele sunt legume bogate în fibre, ajută la reducerea colesterolului, conțin vitamina C și minerale.

Păuna Ciobanu, Roman

3 porții
25 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *