Bărcuțe cu fructe

Barcute cu fructe final_MG_2525_Ingrediente

  • 1 pachet aluat pentru foitaj
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 400 g fructe divers colorate (căpșune, banane, kiwi, clementine)
  • 1 plic gelatină pentru tort

Preparare
Barcute cu fructe faza_MG_2466_1. Lași aluatul să se dezghețe la temperatura camerei. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 3-4 mm și îl tai în triunghiuri echilaterale.
2. Pentru fiecare bărcuță ai nevoie de 4 triunghiuri. Rulezi câte trei triunghiuri pornind de la bază spre vârf. Ungi cu ou bătut triunghiul rămas și așezi rulourile pe margini. După ce ai pregătit bărcuțele, le așezi în tava stropită cu puțină apă și le coci 10 minute la foc iute, apoi 10 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos.
3. Prepari budinca urmând instrucțiunile de pe plic, folosind laptele, zahărul, praful de budincă și zahărul vanilinat. Iei budinca de pe foc și încorporezi untul. O torni călduță în bărcuțele reci, iar deasupra pui bucăți de fructe pe care le acoperi cu gelatină pentru tort, preparată, de asemenea, conform indicațiilor de pe pachet.

Maria Iosip, Galați

12 bucăți
1 h

Rețeta pentru copiii mai mari de 3 ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *