Bărcuțe de cartofi cu dovleac

Barcute de cartofi_MG_2213_Ingrediente

  • 500 g dovleac
  • 200 g costiță sau șuncă
  • 8 cartofi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2-3 fire de mărar
  • 1 salată verde pentru decor
  • 1 lămâie
  • 50 ml ulei de măsline

 

Preparare

1. Speli cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu sare, pentru 20 de minute.

2. în timp ce fierb cartofii, cureți dovleacul, îl tai în cubulețe și îl fierbi cu apă cât să-l acopere. Scurgi cartofii fierți, îi lași puțin să se răcorească, îi cureți și îi tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurițe îndepărtezi cu grijă miezul cartofilor, formând bărcuțe cu pereți groși de 1 cm.

3. Scurgi dovleacul fiert, îl pasezi prin sită și îl amesteci cu uleiul, sare și piper după gust (sau mixezi în blender toate aceste ingrediente).

4. Umpli cartofii cu piureul de dovleac, iar deasupra așezi flii de costiță. Speli frunzele de salată, le lași să se scurgă, apoi le așezi pe un platou și deasupra pui bărcuțele. Decorezi cu fire de mărar. Lângă platoul cu bărcuțe, așezi la masă oliviera cu zeamă proaspătă de lămâie și uleiul de măsline.

Sfatul meu:

Adaugă mărar verde tocat în piureul de dovleac, iar deasupra bărcuțelor presară semințe de chimen, dacă îți dorești un preparat mai bogat condimentat.

Sabina Căzan, Hondol, jud. Hunedoara

8 porții

50 min

Ai cumpărat mai mult dovleac și mai ai nevoie de o rețetă cu acest ingredient? Intră  aici.

Vei putea pregăti un meniu întreg cu dovleac dacă gătești și această rețetă.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *