Ingrediente
1 kg rahat
500 g biscuiți populari
200 ml lapte
250 g miez de nucă
200 g stafide
50 ml rom
100 g margarină
Preparare
1. Înmoi stafidele în rom și apă călduță cât să le acopere. Pisezi miezul de nucă sau îl tai mare, cu un cuțit. Tai rahatul în cubulețe.
2. Încălzești laptele și adaugi jumătate din cantitatea de rahat. Amesteci până când rahatul se topește.
3. Ambalezi biscuiții într-o pungă de plastic și îi zdrobești cu un sucitor. Păstrezi 2-3 linguri de biscuiți zdrobiți, iar restul îi adaugi în siropul cu lapte, împreună cu stafidele scurse și nucile. Omogenizezi și lași amestecul să se răcească, apoi încorporezi margarina.
4. Pe un celofan, presari biscuiții rămași. Pui deasupra pasta și rulezi cu grijă. Introduci batonul la rece pentru cel puțin 3 ore. Îl tai în felii groase de 1 ½ -2 cm.
Lujza Piroșka, Tărlungeni, jud. Brașov
30 felii
4 h