Batonașe de brânză

Bulgarasi de zapada_MG_6258

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g cașcaval
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță muștar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
 
Preparare
1. Razi fin cașcavalul. Cureți usturoiul. Prepari maioneza din gălbenuș, muștar, ulei și zeama de lămâie.
2. Pasezi brânza de vaci printr-o sită deasă și o amesteci cu maioneza, usturoiul pisat și o lingură de cașcaval ras. Sărezi compoziția după gust.
3. Cu mâna umedă, formezi din această compoziție bulgărași sau batonașe mai groase, pe care le treci prin cașcavalul ras.
4. Așezi batonașele pe un platou decorat cu frunze de salată verde și le servești la masă după ce au stat la rece timp de cel puțin 30 de minute.
 
Iulian Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș
 
20 bucăți
25 min
 
Sfaturile noastre!
Batonașele vor fi mai plăcut aromate și mai bogate în vitamine dacă adaugi în compoziție o legătură de pătrunjel tocat mărunt. Nu păstra mai mult de o zi acest aperitiv, căci maioneza cu gălbenuș crud este perisabilă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *