Biban cu verdețuri proaspete

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
12 frunze de busuioc
½ legătură pătrunjel
1 cățel de usturoi
½ lingură rozmarin
5 linguri ulei de măsline
sare și piper
2 bibani de mare (aproximativ 700 g fiecare)
verdețuri proaspete
felii de lămâie

Preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180°C și se tapetează un vas de cuptor cu folie de aluminiu.
2. Se spală frunzele de busuioc și pătrunjel, se zvântă, iar pătrunjelul se toacă mare. Se curăță și se mărunțește usturoiul. Se face un piure din busuioc, pătrunjel, rozmarin și usturoi, împreună cu ulei de măsline, sare și piper, după gust.
3. Se crestează de 3 ori peștele pe ambele părți, se umplu crestăturile cu pasta de ierburi, iar restul se introduce în burta peștelui. Se așază peștii în vasul pregătit și se dau la cuptor neacoperiți, pentru 20 de minute, până când carnea se desprinde ușor.
4. Se spală verdețurile proaspete, se zvântă și se taie bucăți mari.
5. Se așază peștele pe un platou, împreună cu verdeața și felii subțiri de lămâie.
Lenuța Vrînceanu, sat Izvoru, Provița de Sus,jud. Prahova



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *