Biftec tartar

Foto: Elena Tănăsescu - Burda
Foto: Elena Tănăsescu – Burda

Ai nevoie de:
300 g mușchi de vită
5 gălbenușuri
câte 1 vârf de cuțit piper măcinat și boia dulce
50 g muștar
1 ceapă mică
1 castravete în oțet
1 lingură (25 g) capere din conservă
50 g măsline rondele
1 legătură pătrunjel verde
50 ml coniac
½ salată verde
sare

Cum procedezi:
1. Speli mușchiul de vită, îi îndepărtezi pielițele și îl toci mărunt cu un cuțit bine ascuțit. Adaugi piperul, boiaua, coniacul, sare după gust și omogenizezi.
2. Cureți, speli și tai mărunt ceapa. Cureți de coajă castravetele, îl tai mărunt și îl scurgi. Speli și toci fin pătrunjelul. Speli salata frunză cu frunză.
3. Modelezi sfere din amestecul de carne, le pui pe farfurie, le presezi puțin, iar în mijloc faci o adâncitură, în care pui gălbenușul crud. De jur-împrejurul fiecărei porții, așezi grămăjoare de ceapă, măsline, castraveți, capere, pătrunjel, muștar, precum și frunze de salată.
Sfatul meu: Poți servi preparatul și cu ketchup.

5 bucăți
Timp de preparare: 15 minute

Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba

Sfaturile noastre:
Alcoolul adăugat în carnea tocată are rolul de a o dezinfecta. În Rusia se adaugă votcă, iar în Mexic suc de lămâie verde.
Biftecul tartar este un preparat popular în restaurantele din Olanda, Polonia, Cehia, Elveția și Belgia, unde se consumă cu pâine prăjită. În Belgia, carnea crudă se consumă între jumătăți de chiflă, preparatul numindu-se “American filet”.
În magazinele noastre, găsești capere (mugurii caperului, arbust care crește în zona mediteraneeană) conservate, prețul unui borcan de 145 g fiind de aproximativ 10 Ron.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *