Biftec turcesc

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne macră de vită
400 g carne de batal
250 g ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
6 linguri făină
100 ml ulei
50 g smântână
1 ardei iute
cimbru
piper măcinat
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o cureți de pielițe și o tai cubulețe. Cureți, speli și tai mărunt ceapa și ardeiul iute. Speli și toci fin verdeața. Asamblezi sita cu orificii mici la mașina de tocat și treci prin ea carnea împreună cu ceapa.
2. Amesteci pasta de carne cu smântâna, ouăle bătute, verdeața, ardeiul iute, cimbru, piper și sare după gust. Omogenizezi compoziția obținută și o porționezi.
3. Modelezi cele 10 bucăți de carne în formă de sfere, le treci prin făină, le aplatizezi și le prăjești în ulei. Le scoți într-un vas termorezistent și le introduci în cuptorul cald, până în momentul servirii.
Sfatul meu: Servește fiecare porție de biftec cu un ou ochi deasupra, alături de diferite garnituri.

10 porții
Timp de preparare: 35 min

Alina-Nicoleta Stoica, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *