Bile de castane fondante

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
500 g castane comestibile mari
250 g zahăr pudră
100 g zahăr tos
4 plicuri zahăr vanilinat
1 lingură glucoză
½ pahar apă

Preparare
1. Cureți castanele și le pui la fiert timp de cel puțin 1 oră, până se înmoaie.
2. Pui la fiert apa cu zahărul pudră și glucoza, pentru câteva minute, până obții un sirop.
3. Scurgi castanele și le dai prin mașina de tocat, apoi amesteci cu siropul răcit. Le poți mărunți în blender, adăugând siropul și zahărul vanilinat.
4. Formezi mici sfere pe care pe care le treci prin zahărul tos și le așezi în hârtie pergament pentru bomboane.

Sfatul meu
Le poți rostogoli și prin nucă măcinată sau nucă de cocos, dacă vrei să le adaugi noi arome. Aceste boules de marrons fondantes sunt un desert fin. Francezii iubesc preparatele cu piure de castane, deși nu sunt cei mai mari cultivatori de castani din lume. Cele mai mari producții din Europa sunt în Turcia, urmată de Spania, Portugalia, apoi Franța.

Ioana Preda, București

40 bucăți
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *