Biluțe din cozonac

_MG_0255_Ingrediente

  • 1 cozonac de aproximativ 600 g
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuci (sau migdale) măcinate
  • 50 g stafide
  • 4 linguri nucă de cocos
  • 200 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 fiolă esență de rom

Preparare
1. Pui stafidele la înmuiat în 1 cană de apă călduță cu esența de rom. Fierbi pe foc apa cu zahărul, până când se îngroașă siropul. Stingi focul și adaugi coaja de portocală.
2. Fărâmițezi cozonacul și îl însiropezi. Adaugi cacaua, nucile și stafidele scurse. Frămânți bine toate ingredientele. Faci biluțe din aluat, pe care le treci prin nucă de cocos.

Doina Dumitriu, București

35 bucăți
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *