Biscuiți alb-negru

Ingrediente

  • 300 g unt sau margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 500 g făină
  • 50 g cacao
  • făină pentru planșetă
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei cu zahărul. Adaugi apoi oul și, treptat, făina cernută.
2. Împarți aluatul în două bucăți egale. Într-o jumătate de aluat, încorporezi cacaua și frămânți până când aluatul se colorează uniform.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi separat cele două aluaturi, în strat de 4-5 mm. Le tai în jumătate și suprapui aluaturile, alternând culorile, apoi presezi ușor pe toată suprafața, pentru ca straturile să adere între ele. Tai aluatul în forme dreptunghiulare, cu un cuțit trecut prin făină sau cu ajutorul formelor pentru fursecuri.
4. Le așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 20-25 de minute.

Andreea Ana-Maria Erdogan, București

30 bucăți
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *