Biscuiți cu cartofi

Ingrediente

  • 200 g cartofi
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină
  • 300 g gem de afine
  • făină pentru tavă și planșetă

Preparare
1. Speli bine cartofii și îi fierbi fără să îi cureți de coajă. Îi scurgi, iar când s-au răcit, îi decojești și îi dai prin mașina de tocat. Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenușurile, zahărul vanilinat și făina cernută împreună cu praful de copt, apoi frămânți aluatul.
2. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5-6 mm. O tai cu ajutorul formelor pentru fursecuri, trecute de fiecare dată prin făină.
3. Presari făină într-o tavă și așezi biscuiții. Îi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 20-25 de minute.
4. Când s-au răcit, îi ungi cu gem și îi lipești doi câte doi.
Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara
25 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *