Biscuiți cu cașcaval

Biscuiti cu cascaval_MG_8940

Ingrediente
250 g făină
250 g unt
250 g cașcaval
1 ou
sare
boia dulce
făină pentru planșetă
1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1. Separi albușul de gălbenuș. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură, în care pui gălbenușul, untul înmuiat la temperatura camerei, tăiat în cubulețe, sare și boia după gust. Frămânți un aluat potrivit de tare.
2. Bați spumă albușul cu puțină sare. Razi fin cașcavalul.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie cu grosimea de aproximativ 5 mm, pe care o ungi cu spumă de albuș și presari deasupra cașcaval ras.
4. Tai biscuiți cu o rozetă sau cu ajutorul unei forme pentru fursecuri. Îi așezi în tava unsă cu margarină și îi coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Îi oferi spre consum fie ca atare, fie ca suport pentru tartine cu diferite paste.

Camelia Irimia, Iași

35 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *