Biscuiți cu iaurt

Foto: Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:
200 g iaurt sau lapte bătut
2 linguri ulei
2-3 linguri zahăr pudră
1 plic praf de copt
1 ou
1 vârf de cuțit sare
coaja rasă de la 1 lămâie
1 plic zahăr vanilinat
făină cât cuprinde
1 lingură margarină pentru tavă

Cum procedezi:
1. Amesteci iaurtul cu zahărul, zahărul vanilinat, oul bătut cu sarea, uleiul, coaja rasă de lămâie și praful de copt. Încorporezi treptat făină cernută și frămânți până obții un aluat tare. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm și îl tai cu formele pentru fursecuri.
2. Așezi fursecurile într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină și le coci timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu.

30 bucăți
Gabriela Constantinov, București

Sfatul nostru: Pentru un aspect mai apetisant, unge fursecurile cu ou bătut și presară-le cu nucă sau alune măcinate mare.

1 bucată conține:
80 kcal
2 g proteine
2 g lipide
12 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *