Biscuiți cu scorţişoară

Biscuiti_MG_3187Ingrediente

  • 250 g unt
  • 500 g făină
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 2 lingurițe smântână
  • zahăr brun și scorțișoară pentru decor
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Preparare
1. Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, cu zahăul, apoi adaugi ouăle şi smântâna şi mixezi până se dizolvă zahărul. Vei obține un aluat moale, pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl introduci în frigider, pentru 1 oră.
2. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie de 5 mm şi decupezi diferite forme, cu formele pentru fursecuri.
3. Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei, le ungi cu gălbenuş şi presari zahăr și scorțișoară. Coci biscuiţii la foc mic spre mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute. Îi oferi copilului spre consum la micul dejun, alături de un pahar cu ceai, lapte sau iaurt de băut.

Lenuța Vrânceanu, Provița de Sus, jud. Prahova

40 bucăţi
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *